cover mogelijkheden

De kaft van een boek is de etalage van het binnenwerk. Het is belangrijk dat deze matched met de inhoud van jullie almanak. Wij denken daar graag in mee en hebben ontzettend veel kaftmogelijkheden in huis. Hieronder staan alle soorten in grote lijnen op een rij, met enkele voorbeeldfoto's op de onderliggende pagina's. Het beste kunnen jullie echter bij ons langskomen, zodat we uitgebreid alles naast elkaar kunnen leggen om een zo goed mogelijk beeld te kunnen geven van alles wat mogelijk is.

gedrukt in kleur en voorzien van laminaat

In veel gevallen wordt een hardcover van een almanak gedrukt in full colour of zwart plus steunkleur. Wij voorzien de omslag dan altijd standaard van een mat of glanzend laminaat Dit is een soort plastic bescherming die de inkt beschermd en het boek een luxere uitstraling geeft. Laminaat kan prima voorzien worden van spot UV-lak en verschillende folies. Maar denk ook eens aan onze speciale inkten zoals reliëfinkt, warmtegevoelige inkt etc. Klik hier voor onze speciale inktmogelijkheden. Onze specialisten geven graag ondersteuning bij het ontwerpen van jullie cover.

softcover

Uiteraard kunnen boeken ook voorzien worden van een zogenaamde softcover (slappe omslag). Bij deze covers kan gekozen worden uit een groot aantal van onze stevige papiersoorten van een hoger gramsgewicht. Softcovers kunnen bedrukt worden in alle kleuren en verrijkt worden met mat of glans laminaat, spot UV-lak en alle speciale inkten. Onze specialisten helpen jullie hierbij graag op weg.

balacron

Balacron of Baladek wordt ook wel kunstleer genoemd. Wij vinden dat dit het materiaal tekort doet. Op dit moment hebben wij namelijk meer dan 650 verschillende soorten en kleuren van dit materiaal in huis. Traditionele lederlook met veel of weinig structuur, croco-prints in goud of zilver of andere kleur, houtlook met nerf in verschillende tinten of schuurpapierstructuur, het is maar een kleine greep uit onze mogelijkheden. Balacron is een veelzijdig materiaal dat zich uitstekend leent als coververrijking en geeft mooie resultaten bij foliedruk, blind pregen en zeefdrukken. Wij nodigen jullie graag uit om alle soorten te komen bekijken.

balathane

Balathane is een duurzaam vinyl-gecoat covermateriaal met in de meeste gevallen een eigentijdse rubberlook. Het is verkrijgbaar in meer dan 150 verschillende variaties en kleuren. Onze voorbeeldmappen geven een goed beeld van alle mogelijke structuren. Dit materiaal geeft een perfect resultaat bij foliedruk, blind preeg en zeefdruk. Balathane is een ideaal covermateriaal wanneer duurzaamheid voorop staat.

linnen en canvas

Linnen is erg mooi en in heel veel verschillende kleuren en structuren verkrijgbaar. Het is echter ook vatbaar voor vocht wat voor lelijke plekken zorgt. Tegenwoordig hebben wij echter voldoende linnensoorten in huis welke voorzien zijn van een waterafstotende coating. Het is erg mooi om een linnen cover te voorzien van een een mooie foliedruk en/of blindpreeg. Kijk daarvoor ook bij onze specials.

Canvas geeft een stoere en/of natuurlijk uitstraling en daarmee een extra accent daar waar 'milieubewust' de gewenste look is. Het materiaal is wat dikker en in sommige gevallen ook wat ruwer van aard. Het kleurenspectrum is divers wat zorgt voor veel nieuwe mogelijkheden.

fluweel

Fluweel is chique en straalt rijkdom uit. We hebben alle mogelijke stalen in huis, die een grote variatie laten zien in structuur, kleur en manier van aanvoelen. Houdt er a.u.b. rekening mee dat dit materiaal kwetsbaar is. Fluweelsoorten kunnen prima voorzien worden van blindpreeg of foliedruk. Op onze pagina met specials vind je alvast wat mogelijkheden.

specials

Om een boek nog specialer te maken kunnen verschillende verrijkingen aan een almanak worden toegevoegd. Klik hier om een greep uit onze mogelijkheden te bekijken.

Wat een Feest!

“Ik heb vandaag drie dozen met jaarboeken open mogen maken, wat een feest!
Ik ben ontzettend blij met het resultaat, heel veel dank daarvoor :)”


Jaarboek BOSS

9.0

gemiddelde waardering